odensea.dk

denmark

 

Baggrunden for navnet

 

"Odense"

Odense blev første gang omtalt i år 988 i et brev fra den tyske kejser Otto den 3. I brevet giver kejseren kirken i Odense skattefrihed. I brevet også, at Odense var bispesæde. Dermed kunne man konstatere at stedet allerede i år 988 har været af betydning og vigtig ikke kun for Odense men for hele Fyn. Byens navn "Odense" er sammensat af ordene Odins vi dvs. Odins helligdom. Dette fortæller os at Odense før den kristne tid har dyrket Odin. 

Hvem er Odin ?

Odin er magi- og dødsgud, dødsgud er han dog kun for faldne krigere. Odin er gudernes konge, han er den største gud.  Han er far til alle mennesker, og til mange af de andre guder, bl.a. Thor, Balder m.m.

 Odin har kun et øje, fordi han måtte give sit ene øje, for at få lov til at drikke af Mimers Brønd, som gav ham mere visdom.

 Odin har to ravne, Hugin og Munin, som flyver ud hver morgen, og når de kommer tilbage, fortæller de Odin om alt de har set, han har også to ulve Gere Freke, som spiser alt, den mad der bliver stillet frem for Odin, da Odin selv kun drikker vin. Han har også en hest, Sleipner, den har otte ben og som kan løbe overalt, i luften på vandet og på jorden.  Odin er gift med Frigg, som er den fornemmeste af de kvindelige aser, som kaldes Asynjerne. Frigg har sin egen hal, Fensale og hun ved som Odin, alt. 

Odin kæmper kun i to slag, det første er slaget mellem aserne og vanerne, det sidste er Ragnarok. Odin har mange navne, som han bruger når han var ude at rejse. Odin havde også andre navne som Alfader, Kampfader og Hærbinder m.m.
 

 

 

 

Copyright ©  2007-2008    www.odensea.dk