odensea.dk

denmark

Indhold på "Odensea"
         

En hjemmeside der bringer oplysninger om familierne Bjørnsten, Have, Sorensen ,Højland, Highland, Raaberg, Skjoldnæs og meget mere!

En del af familien er i Danmark og en del i U.S.A.  Du kan finde gamle billeder   med  familien. Endnu flere billeder findes hos min bror Henrik Bjørnsten. Du kan se hvordan slægtsforholdene er til andre grene af familien. Du kan se familien Bjørnsten's godkendte navnebevis fra 1911. Desuden kan du se familien Bjørnsten's stamtavle. Desuden findes materiale fra min oldefars Peter Frederik Højland og min oldemors Karoline Højland fejring af deres

 

Feldballe Kirke 1927

guldbryllup 28-12-1927. Derfor flager Feldballe Kirke !

Her ser du Jens Kofoed. Jo, der er skibet "Jens Kofoed"  fra Bornholmstrafikken.

 

I det fjerne knytter der sig aner tilbage til Jens Kofoed, som sørgede for at befri Bornholm fra Sverige. Efter Roskilde-freden og afståelsen af Bornholm til Sverige stillede han sig i spidsen for en opstand, som endte med tilbageerobring af øen fra svenskerne i 1658. Bornholm blev overgivet Frederik III til evindelig arv og ejendom. Dette kan du også læse om her på "Odensea".

Nu vi er ved det historiske, så har jeg lavet en hjemmeside om Odenses kendte eventyr-digter  H. C. Andersen eller Hans Christian Andersen.

MVC-618F.JPG (62794 byte)

Eventyrhaven i Odense 2001

 

Jeg har været rundt med kameraet og tage billeder. En del af disse kan du se på "Odensea". Ligesom de kan se links til en del steder i Danmark der relaterer til H. C. Andersen. Ligesom der er henvisninger til de Hans Christian Andersen skoler der er rundt omkring i verden.

 MVC-612F.JPG (94380 byte) 

H.C. Andersens barndomshjem Munkemøllestræde i Odense.

 

 

Thorup Strand 2001

 

På "Odensea" findes en masse oplysninger om Odense historisk og kulturelt Du kan se billeder m.m. fra Thorup Strand, Bulbjerg ved Fjerritslev. I disse skønne områder  har  familien holdt ferier m.m. i gennem de sidste 40 år. Et område af Danmark der endnu er delvis uberørt. Dejligt er det at kunne vandre i Vester Thorup Plantage og finde flintred-skaber tilbage fra stenalde-ren, hvor der i området var flere flintminer og bopladser.

 

Flint fra Thorup Plantage

 

En del af flinten kan stadig-væk findes i området ved bl.a.Troldhøj ved Bulbjerg og andre steder i plantagen.

Foreningen Hulemosegårds Venner og  Hulemosegård ved Vordingborg og  Donne-mose på Falster. Malerne Ejnar Haagen Bjørnsten og Viggo Sommer. Viggo har lavet flotte på bl.a. Spurve-lundskolen.  Se billederne  fra H.C. Andersen festspillene i Odense.

 

Sommeren 2001

 

om " Klods Hans" hvor Tajs deltog. Du kan finde artikler og udskrifter fra forskellige projekter om bl.a.Karlslunde, Andersenfellowship. Du kan finde henvisninger til hjemmesiden  om Allesø, NæsbyhovedBroby og Skovshøjrup

 Allesoe Kirke 1.jpg (165340 byte)

Allesø Kirke 2001

 

Denne beskæftiger sig primært med  det historiske og naturforholdene i  lokal- området, hvor jeg til dagligt havde mit virke på Spurvelund -skolen indtil 1.nov. 2008, hvor jeg gik på pension. 

Du kan se gamle skole-billeder tilbage fra 1950'erne og billeder fra ungdomsskolen Øresund ved Espergærde , hvor jeg gik i perioden 1960-61. Senere vil jeg lægge billeder ind fra de steder jeg har boet og fra de mange rejser jeg i tidens løb har foretaget mig.

 

Udsigt over Haifa 1965

 

Dette gælder ikke mindst de årlige ferieture til Finale Ligura ved den italienske riviera. Særlig huskes turen til Israel og kibbutz Afek i 1966.  

 

 Du kan på "Odensea" også  se  en del af de malerier og tegninger ,som min farfar Ejnar Haagen Bjørnsten har lavet.

På et tidspunkt havde han sin egen værktøjsfabrik på Nørrebro og under krigen var han aktiv modstandsmand. Jeg erindrede, at han havde et frihedskæmperarmbind hængende i lejligheden på Nørrebrogade 230 i København. Han var ingeniør og arbejdede bl.a. på Risø, da det blev bygget.

Min bror Henrik og jeg har en righoldig samling af forskellige tegninger, malerier ,fotografier m.m. Du kan se eksempler på nogle af disse på hjemmesiden. En del af billederne er lavet, mens jeg gik på lærerseminariet på Københavns Dag - og Aften-seminarium og havde formning og geografi som linjefag. Resten er lavet tilbage i 1950'erne og i 1960' erne. 

 

 

I min barndom boede jeg i Grønnegården i Virum. Nær-mere betegnet Grønnevej 51. 2. tv. Lige ved siden af S-toget til Holte. Ja, dengang gik det kun dertil.

 

Ja, sådan oplevede jeg ejendommen som 10årig i 1955

 

Der var ikke nogen legeplads , men foran ejendommen hvor der boede ca. 60 familier var der en stor flot og velplejede haveanlæg , hvor der var adgang forbudt for børn og voksne. De kunne have været lækkert med en fodboldbane der , men det tillod den gamle dame der ejede ejendommen ikke. Inde i gården var der parkerede biler og masser af vandpytter , og der måtte vi heller ikke lege . I gården blev der sågar stillet bænke op , der var forbeholdt voksne. Dette stod skåret ind i bænkens ryglæn.

 

Jeg er blevet konfirmeret i Virum kirke i 1960.

 

 

På billedet ser du min mor og far udenfor Virum Kirke.

 

Jeg håber du vil kigge inden-for på hjemmesiden.

 

med venlig hilsen

Lars Bjørnsten

 

 MVC-621F.JPG (53795 byte) 

 

 

 

Copyright ©  2007-2008    www.odensea.dk